Søg

Prismatch

Søg
Close this search box.
SUPPORT OG SALG ÅBENT 9-17 ALLE HVERDAGE - WEEKEND EFTER AFTALE
MULIGHED FOR AFHENTNING PÅ VORES LAGER I AALBORG

Support

Montagevejledninger

Her finder du hjælp til montering af dine solcellepaneler

Montagevejledning
Eternit

Montagevejledning
Ståltag

Montagevejledning
Fladtag Limes

Montagevejledning
Teglsten

Montagevejledning
Solcellepaneler

Spørgsmål?

Har du spørgsmål eller brug for hjælp til montering så tøv ikke med at kontakte os.

Software konfiguration

Her finder du hjælp til WiFi opsætning og andre software udfordringer

Opsætnig af WiFi
(Growatt)

Skift installer code
(Growatt)

Spørgsmål?

Har du spørgsmål eller brug for hjælp til montering så tøv ikke med at kontakte os.
OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL​

Få svar på dine spørgsmål her

Kan solceller betale sig?

Ja. Hvis forholdene på din grund er gunstige og du har et område uden skygge, så kan det godt betale sig at investere i solceller i dag.

For mange mennesker er det en stor udskrivning her og nu, men hvis du bor i hus, sparer du ikke kun penge på strøm, men værdien på huset bliver også forøget.

Det er altid svært at sige, hvornår en investering er tjent hjem, da det kommer an på energipriserne, men vi kan estimere ud fra tidligere år.
Vi beregner et solcelleanlæg ud fra, hvor meget strøm du bruger, og derfor ligger vi på en investeringsmodel på ca. 5-10 år afhængigt af brand og ønsker. Der kan selvfølgelig forekomme afvigelser, som vi altid oplyser om, hvis muligt.
  • Du kan være heldig at energiklassen på huset forøges, hvilket vil give en endnu højere værdi ved salg.
  • Dit strømforbrug fra elnettet vil blive mindsket betydeligt. Endda endnu mere hvis du har batteripakke.
  • Salg til nettet er ikke så god en forretning som det har været, men det er stadig en betydelig del af besparelsen.
  • Med en backup boks, som du kan få hos de fleste brands, kan du være helt uafhængig af elnettet. Dette betyder at din husstand stadig har strøm, hvis elnettet slukkes.

Vi forhandler Huawei, Fronius, Solplanet og Kostal Invertere. samt Longi, Hyundai, Soluxtec, Meyer Burger og Trina solcellepaneler. Dette er de bedste produkter indenfor solcellesekmentet hvilket vi går meget op i, da et anlæg også skal fungere om 20 år. Vi har 10 – 25 års producentgaranti på de fleste varer vi forhandler.

Du er altid velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål alle hverdage mellem kl. 9 og 17. (Weekend efter aftale)

Du er også velkommen til at booke tid til en gratis og uforpligtende konsultation med vores specialister i solcelleanlæg. Vi guider dig igennem hele forløbet og har både kompetente håndværkere og teknikere.

Der er altid fordele og ulemper med teknologi, men lad os uddybe de mest basale regler. I Danmark, hvis man måler over et helt år, så får man mest ud af et solcelleanlæg det ligger stik syd og er vinklet ca. 38 grader. Der er dog altid undtagelser til en regel.
 
  • Om sommeren vil du få mest ud af et anlæg der ligger fladt, da solen står højt. Her kan du udnytte solen fra tidlig morgen, til sen aften. Du vil dog ikke få meget lidt om vinteren, da panelerne gerne skal vinkles 40+ grader for bedste udnyttelse, samt stik syd.
  • Om vinteren er det bedst at have panelerne stik syd, og vinklet ca. 50 grader da solen står meget lavt og ikke har en stor gang over himlen.
     
Batteri; Her kan man ændre ovenstående regler en smule, afhængigt af forbrug i husstanden.
  • Hvis du har batteri tilkoblet til dit anlæg, så kan syd, sydvest ofte betale sig hvis du har et vinklet tag (over 10 grader) da de fleste husstande bruger mest strøm om aftenen, derfor er du interesseret i at udnytte solen om aftenen. 
  • Selvom du ligger panelerne under 10 graders vinkling får du mest udnytte det meste af året, da skyer også reflektere solen. Vinteren er alligevel meget mørk, og man skal ikke satse meget her.
  • I december/Januar skal du regne med ca. 2-5% af solens lys, så nogle dage kan du kun lave 0,5 kWh på en hel dag, hvor du kan lave 70 – 80 kWh på en dag om sommeren (Med et 10 kWp anlæg)

Der er altid flere faktorer der spiller ind, men ovenstående giver et godt indblik i hvordan man burde placere sine solceller.

De fleste solcelleinvertere og batterier fra velrenommerede brands kan godt tåle at stå udenfor, dog afdækket og ikke i solen.

Vi anbefaler dog ikke, at man sætter batterier i et uopvarmet lokale eller udenfor, selvom de kan tåle det. Et batteri med den nuværende teknologi har det bedst ved omkring 20 grader. Ved lavere eller højere temperaturer vil du kunne se en forringelse af ydeevne og levetid på batterierne.

Nogle batterier har også indbygget varmelegemer, men disse bruger en del strøm til at holde sig opvarmet.

Invertere kan sagtens stå udenfor i Danmark, men husk at følge producentens vejledning for korrekt placering.

For et solcelleanlæg uden batterilager er der som udgangspunkt ikke nogen begrænsning, udover begrænsningerne der er på tykkelsen af dit elkabel.

Hvis du har batterilager til dit anlæg, kan kommunikationskablet være en begrænsende faktor. De fleste hybridinvertere, der kan tage batteri, har brug for kommunikation til en smart meter, som typisk skal sidde i din eltavle. Dette kommunikationskabel skal helst ikke overstige ca. 100 meter, da signalet i kablet ikke kan række meget længere end dette.

Det er også værd at nævne, at kommunikationskablet ikke må sammensættes med muffer eller andre metoder, da signalet er meget modtageligt over for tab og støj.

Ja, hvis du har købt en inverter af ordentlig kvalitet (alle dem vi sælger), kan du godt nøjes med at bruge den ene streng, så længe du overholder begrænsningen på volt på den streng.

Nej, alle paneler skal vende samme retning og have samme vinkling på samme streng. Dette er med til at udnytte panelerne på bedste vis, da det er panelet med den laveste volt eller ampere, der bestemmer effekten på strengen.

Hvis din inverter har 2 eller flere strenge, kan du vende panelerne forskelligt pr. streng.

De fleste 3-fasede invertere har 2 eller flere strenge (eller MPP trackere) i dag, hvilket betyder, at du kan sætte flere paneler til samme inverter. Dog har de fleste producenter en maks grænse for kWp, som de anbefaler, at du tilslutter inverteren.

Vi har lavet en smart beregner HER

Selvom begrænsningen er opgivet i kWp (kiloWatt peak), er der stadig flere faktorer, der spiller ind i forhold til maks kapacitet.

Som eksempel tager vi her udgangspunkt i et Longi 410 Wp solcellepanel samt en Huawei 6 kW M1 Hybrid inverter.

Vi bliver nødt til at se i databladet, hvad inverteren kan håndtere, og hvad solcellepanelet yder. På solcellepanelet er vi interesserede i Voc/V (STC), og for inverteren er vi interesserede i, hvad den maksimalt kan håndtere, som er 1100V max input.

Vi skal også huske, at solcellernes Voc/V (STC) bliver målt ved 25 grader, og de yder flere volt ved lavere temperaturer, hvilket er påvirket af temperaturkoefficienten.

Lad os udregne, hvad inverteren kan håndtere på én streng, når et Longi 410 Wp panel har en volt på 37,4V.
Under laboratorieforhold ville dette være 1100V / 37,4V ≈ 29,41 solcellepaneler. Men vi bliver nødt til at tage højde for temperaturkoefficienten, som for dette panel er -0,265%/°C.

Dette betyder, at for hver grad panelerne falder i temperatur, skal vi tillægge 0,265%/°C.

Her er trin-for-trin-beregningen:

  1. Panelernes åben kredsløbs spænding (Voc) ved standard testbetingelser (STC):

    • Voc (STC) = 37,4 V
  2. Temperaturkoefficient:

    • Temperaturkoefficient = -0,265%/°C
  3. Temperaturændring fra STC til -10°C:

    • ΔT = -10°C – 25°C = -35°C
  4. Spændingsændring pr. grad:

    • Spændingsændring pr. grad = 37,4 V * (-0,265 / 100) = -0,09921 V/°C
  5. Total ændring i spænding ved -10°C:

    • Total ændring = -0,09921 V/°C * -35°C = 3,47235 V
  6. Voc ved -10°C:

    • Voc (-10°C) = Voc (STC) + total ændring
    • Voc (-10°C) = 37,4 V + 3,47235 V = 40,87235 V
  7. Maksimal spænding inverteren kan håndtere:

    • Max spænding = 1100 V
  8. Antal paneler pr. streng:

    • Antal paneler = Max spænding / Voc (-10°C)
    • Antal paneler = 1100 V / 40,87235 V ≈ 26,9

Da man ikke kan have en brøkdel af et panel, skal vi runde ned til nærmeste hele tal.

Antal paneler pr. streng: 26

Du kan altså sætte maksimalt 26 Longi 410 Wp solcellepaneler på en streng på en Huawei inverter, der kan håndtere 1100V ved -10 grader.

Dette kan selvfølgelig godt se meget komplekst ud, men vi er selvfølgelig altid klar til at hjælpe, hvis du er i tvivl.

Personlig og grundig vejledning i et professionelt miljø

Hos Fasetech gør vi alt for at vejlede dig til det rette valg, uanset om du skal bruge et lille eller stort anlæg. På denne side stiller vi en række videoer og blogs til rådighed så du kan holde dig opdateret samt informeret om dit anlæg.

Vi er ikke bare en salgsvirksomhed, men også en partner indenfor solcelleenergi. Vi operere i hele norden og levere alt fra 1 kWp til 100MWp solcelleanlæg, salt transformerstationer der til.
 
Vi står klar alle hverdage fra 09 – 17 for at vejlede dig. Du kan se vores kontaktoplysninger HER.
Brug for hjælp til montering?


Har du problemer eller behov for hjælp til montering af dit solcelleanlæg så tøv ikke med at kontakte os.

Brug for hjælp?

Vi er her for at hjælpe dig med at investere i fremtidens grønne energi.

Sammen finder vi den bedste løsning til dine behov. Du kan altid skrive til os her og vi vil svare dig så hurtig som mulig.

Besøg os på: Fasetech ApS, Tarmvej 10, 9220 Aalborg Øst

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.